2021-03-03 08:09:28• hírek • közlemény

Hivatalos: Altfatter Tamás lesz Szatmár megye prefektusa

Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal Facebook-oldala
Fotó: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal Facebook-oldala

RMDSZ-es prefektusokat is kinevezett a kormány a szerda reggeli kormányülésen. A Szövetség megyei szervezetei az elmúlt hetekben döntöttek arról, hogy kit nevesítenek prefektusnak és alprefektusnak a megyéjükben, így a koalíciós megállapodások, a nevesítések és a mai kinevezés eredményeként a következő megyékben prefektusok lesznek:

  • Arad megyében Tóth Csaba,
  • Kolozs megyében Tasnádi István Szilárd,
  • Szatmár megyében prefektusként folytatja a munkát Altfatter Tamás-Ferenc,
  • Szilágy megyében Dari Tamás.

A következő időszakban további RMDSZ-es prefektusokat és alprefektusokat nevez ki a kormány - közölte a párt.


Altfatter Tamás, 42 éves, jogász és közgazdász, 2014-től Szatmár megye alprefektusa. Közgazdasági tanulmányait a Temesvári Nyugati Egyetemen végezte, jogi diplomát és annak mesteri fokozatát az Aradi „Vasile Goldiș” Tudományegyetemen szerzett, míg 2016-ban elvégezte a magas rangú köztisztviselői képzést is.


Közigazgatási pályafutását 2004-ben, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségében működő Helyi Adók és Illetékek Igazgatóságán kezdte, mint pénzügyi szaktatanácsadó, majd később, mint ügyvezető igazgató látta el feladatait. 2014 márciusától Szatmár megye helyettes kormánybiztosa, feladati körébe tartozott a közigazgatási döntések jogi ellenőrzése, az alárendelt intézmények tevékenységének figyelemmel kísérése, továbbá a különböző kormányzati programok végrehajtása. Nős, két gyermek édesapja.


„Altfatter Tamás személyében olyan ember kerül most a megye kormánybiztosi székébe, aki közel egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a prefektusi intézmény működését illetően. Kiváló szakember, korrekt, egyenes, megbízható ember.” – jelentette ki a kinevezést követően Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ és a megyei tanács elnöke. Hozzátette: nem csak kormányzati kérdésekben, de az önkormányzatok erős támaszaként is számítanak az új prefektusra a következő években.


Altfatter Tamás a kinevezést követően elmondta: „Nagy felelősséggel járó feladattal bízott meg a Szövetség, de úgy érzem, van erőm és szakmai tapasztalatom ahhoz, hogy a lehető legjobban képviseljem a Szatmár megyei emberek érdekeit!”


A március 4-án hivatalba lépő Altfatter Radu Budot váltja a kormánybiztosi székben. Utóbbi vélhetően a Nemzetli Liberális Párt képviseletében alprefektusként folytatja majd a munkát, az USR Plus pedig Kiss Lavinia Anamariát jelölte a másik helyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: